MAKUUHUONEEN UUSI ILME & KODIN SISUSTUKSEN HINTA

Makuuhuoneeseen halusin alusta alkaen rauhoittavaa sekä hieman hotellimaista tunnelmaa, ja vihdoin se alkaa olla visioni mukainen - vain taulut ja koristelistat puuttuvat enää. Vaikka vietän siellä päivisin vain vähän aikaa, on sen värimaailma minulle kaikista kodin huoneista mieluisin, osin muita tiloja tummemman seinämaalin takia ja osin siksi, että siellä kaikki on harvinaisesti sävy sävyyn sopivaa.

Matot ovat Rustasta ja VM-Carpetilta ja sängynpääty sekä rahi ovat Jotexilta. Kattovalaisin on Markslöjdin Capital. Pöytävalaisimiksi löysin pitkien etsintöjen jälkeen kauniit lasiset lampunjalat jotka saivat kaverikseen kaapissa vuosia säilötyt samettivarjostimet. Mitään yöpöydiksi kelpaavaa sen sijaan en ole vielä löytänyt, joten hedelmälaatikoilla mennään.
Remontissa makuuhuone ja sen viereinen käytävä wc:hen avattiin jotta tilasta tulisi yhtenäinen, ja käytävän tilalle tuli pieni "vaatehuone", johon ideoin tasollisen sisäikkunan keittiöön päin. Ratkaisu ei ehkä ole kaikkein käytännöllisin mutta ikkuna tuo todella paljon valoa muuten hämäräksi jäävään tilaan, ja tason päälle saa kätevästi korurasioita, hajuvesiä ja muita silmää ilahduttavia turhamaisuuksia. Teen ikkunan ja tason rakentamisesta vielä erikseen oman postauksen, oli nimittäin yllättävän helppo ja edullinen DIY-projekti!
Tätä kirjoittaessa tulin samalla huvikseni laskeneeksi, paljonko tämän kodin sisustamiseen on mennyt rahaa. Lopputulos oli karkeasti ottaen 5000 euroa, sisältäen huonekalut, valaisimet, matot sekä ulkokalusteet. Yllätyin siitä, miten kaikki ne pienet satasen, parin ostokset kasaantuivat noinkin isoksi summaksi!

Suhteeni kotiin ja sisustamiseen on muuttunut viime aikoina sen verran, että en usko tuon luvun paljoa paisuvan ihan lähiaikoina. Ennen nimittäin laitoin kotia niin hartaasti, että se meni paitsi harrastuksesta myös jo elämäntyylistä, ja piti minut kiireisenä ja lohkaisi ihan merkittävän osan ns. hupibudjetistani. Nykyään taas haluan keskittyä uudistamisen ja muutoksen sijaan jo olemassaolevasta nauttimiseen, ja keskittää isoimmat ajalliset sekä taloudelliset panostukset muualle. Kodista on tullut minulle enemmän olemisen kuin tekemisen kohde. Yhtälailla tärkeä paikka se minulle siis on edelleen, vain vähän eri tavalla. Ja kyllä minä sitä edelleen aina silloin tällöin innostun laittelemaan, myönnetään.♥

(Anteeksi muuten kuvista jotka tarkentavat ei-minnekään ja ovat muutenkin kuralaatua. Olen unohtanut miten valokuvataan, menee hetki ennen kuin perusniksit taas muistuvat mieleen. :D)

No comments