SISUSTUSSUUNNITELMIA

November 03, 2017

Kuva täältä / Vetimet Ikea / Fiona-penkki Ruth & Joanna / Kuva täältä  / Muut omia

Pikku hiljaa olen uskaltanut remontoinnin ohella jo miettiä sisustustakin enemmän, ja aika erilainen tästä kodista taitaa tulla edellisiin verrattuna siitä huolimatta, että suuri osa huonekaluista pysyy ennallaan: neliöiden määrä on lisääntynyt, oma tyyli alkaa vihdoin vakiintua ja nyt on löytynyt uskallusta investoida kiinteisiin sisustuksiin ja pintamateriaaleihin enemmän kuin ennen. 

 Keittiöön olemme nyt vakaasti päättäneet hankkia työtasot carrara-marmorista. Kallista, mutta vuosien pihistelyn jälkeen sallimme tämän yhden upgreidauksen itsellemme. Muuten keittiöstä tulee klassisen valkoinen, ovissa kromatut vetimet ja katseenkiinnittäjänä toimii mustakarminen sisäikkuna, joka antaa valoa vaatehuoneen puolelle. 

  Kiinalaistyylinen sohvapöytä saa kasvojenkohotuksen mustan puuvahan avulla, ja sen lisäksi minua houkuttelisi marmori/lasi/messinki-materiaaleista koostuva sohvapöytä. Takkahuoneen ansiosta meillä voisi hyvinkin olla kaksi sohvapöytää, joita voisi sitten vaihdella keskenään aina, kun sisustukseen kaipaisi vähän vaihtelua. Uuden yksilön tulisikin olla monikäyttöinen ja moneen tilaan sopiva. 

 Olohuoneen sohvaan olen miettinyt mustia irtopäällisiä, mutta valkoisenakin se toimii edelleen hyvin. Se kaipaisi kuitenkin nyt vastaparia parista nojatuolista tai pitkästä penkistä. Messinkijalkaiset sirot yksilöt eivät tukkisi tilaa tai olisi tunkkaisia, ja olisivat sopiva kontrasti muhkealle sohvalle. 

• Eteisen välioveksi olemme hankkineet 4-peilisen oven, jota parhaillaan maalaan mattamustaksi. Valkoisissa karmeissa se antaa sopivasti näyttävyyttä muuten riisutulle tilalle olematta kuitenkaan liian aggressiivinen. 

• Työhuoneen ja porraskäytävän väliin tulee pelkistetty, mustakarminen sisäikkuna, ja tarkoitus olisi vielä eristää työhuoneen nyt avoin seinä olohuoneesta lasisella, ovin varustetulla tilanjakajalla. Sen jätämme kuitenkin viimeiseksi ei-kiireellisenä projektina, sillä avoimena tila näyttää mielestäni nytkin ihan hyvältä.

• Hirveästi houkuttelisi käyttää jossain mustaa Nero Marquina-marmoria, mutta kerään vielä rohkeutta asian suhteen. Oikein käytettynä se voisi tuoda pikkuvessaan sopivasti dramaattisuutta, mutta voisi se toimia hyvin työpöydän tasonakin. Inspiraatiota otetaan vastaan! :) 

5 comments

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Ja mustasta marmorista haaveillaan täälläkin. Mietin jo sivupöydän tilaamista olohuoneeseen joululahjaksi itselleni, mustalla marmorilla. Mutta toisaalta ois ihana sohvapöytänäkin. mutta en viitsi toimivaa ja kaunista pöytää vaihtaa toiseen.. ehkä sivupöytänä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla6 November 2017 at 12:24

   Teille kyllä sopisi musta marmori olkkariin hyvin! Niin sivupöytänä mutta myös sohvapöytänä, jos on vaalea matto alla, niinkuin teillä taitaa nyt ollakin. Se on kyllä ihan totta, että teidän nykyinenkin on kaunis, marmoriahan sekin. :)

   Delete
  2. Reply
 2. Sanna Inspired by love22 November 2017 at 11:36

  Ihania suunnitelmia! :) Meille on kanssa tulossa tuota marmoria, mistä muuten meinaatte tilata?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla24 November 2017 at 08:30

   Meille taso itseasiassa ehti jo saapuakin ja olen tekemässä siitä erikseen juttua, mutta Granitopilta tilattiin ja homma sujui hyvin. :)

   Delete
  2. Reply
 3. Heidi / Kuistin kautta26 November 2017 at 13:32

  Näyttää niin kauniilta! Nuo mustakarmiset lasiseinät/ikkunat on niin upeita. Ihana koti tulee teille.

  ReplyDelete
Add comment