REMONTTIKUULUMISIA

Työmaalta terveisiä! Heti Japanista palattuamme kipitimme hakemaan asunnon avaimet ja seuraavana päivänä alkoivat purkuhommat. Kiirettä on pitänyt, sillä tarkan markan ihmisinä teemme (melkein) kaiken itse ja töissäkin on tietysti käytävä normaaliin tapaan. Kolmen viikon pakertamisen jälkeen on kuitenkin jo johonkin edetty: kaikki irti lähtevä on purettu, lattian kävi parkettimies laittamassa uuteen uskoon, väliseiniä on poistettu ja katon maalaus aloitettu. Kuvista voi nähdä homman etenemisen!

Vielä on julmetusti tekemistä jäljellä, mutta ajatus siitä ei minua kauhistuta, ainoastaan budjetti joka nyt jo natisee liitoksissaan. Moni voisi laittaa reilun kymppitonnin pelkkään keittiöön, mutta meillä sen pitää riittää koko asunnon uusimiseen sillä melkein kaikki pelimerkit menivät asuntolainan saamiseen. Omalla työllä tietysti säästää eniten, ja meillä on ollut onni mukana myös siinä, että olemme saaneet perheiltämme niin apua, neuvoja kuin myös valmiin kone- ja tarvikearsenaalin mitä voi lainata. Sellaiset asiat ovat painonsa arvossa kultaa!


Asunnon pohjaa pyöriteltiin pitkään, sillä se ei ollut ihanteellinen meille alkuperäisessä muodossaan. Ihan optimaalista siitä ei saa tekemälläkään portaikon, wc:n ja hormin tuomien rajoitteiden takia, mutta pieniä muutoksia huonejakoon saatiin silti suunniteltua. Mitä tulee sisustukseen, moni asia keittiöstä alkaen on vielä auki ja alakerran tuleva ulkomuoto täysi mysteeri, mutta joitakin sisustukseen liittyviä asioita on jo päätetty:

• Olohuoneen yhteydess√§ oleva avoin tila rakennetaan ty√∂huoneeksi, jossa merelle p√§in avautuva sein√§ j√§isi avoimeksi ja siihen tulisi lasinen tilanjakaja.

•  Makuuhuoneen yhteyteen rakennetaan pieni vaatehuone keitti√∂√∂n p√§in avautuvalla ikkunalla. T√§m√§ lis√§√§ luonnonvaloa niin vaatehuoneeseen kuin makkarinkin puolelle, ja pime√§ pikkuk√§yt√§v√§ saadaan pois turhia neli√∂it√§ sy√∂m√§st√§.

• Makuuhuone saa pariovet, joko umpinaiset tai eleett√∂m√§t ruudulliset lasiovet.

• Lattian- ja katonrajaan sek√§ ovenkarmeihin tulee aiempia koristeellisemmat listat.

• Yl√§kerran wc j√§√§ tulevan master bedroomin yhteyteen, ja se remontoidaan vaaleaksi mikrosementin ja marmorimosaiikin turvin.

•  Portaista tulee todenn√§k√∂isesti tummanharmaat tai mustat ja portaikko saa ymp√§rilleen eleett√∂m√§n
lasikaiteen.


Ensin tuli muuten kauhisteltua kesää huonona ajankohtana remontille, mutta asia on oikeastaan täysin päinvastoin! On niin paljon helpompaa touhuta sisällä kuin ulkona sään ollessa lämmin, ja tauoilla voi vaikka grillata, kuopsutella puutarhassa tai ottaa aurinkoa! Toki hieman sydäntä riipaisee, kun suurin osa vapaa-ajasta menee kipsilevypölyä hengitellessä mutta uskoisin, että lopputulos on vaivan arvoinen ja että kesää on vielä jäljellä kun päästään tähän muuttamaan. :)

2 comments

  1. Onnea uuden kodin remontoimiseen! Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tuleman pitää :)! Hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  2. Tsemppiä remonttiin! Oma päättyi melkein pari vuotta sitten ja jo nyt aika on kullannut muistot ja sormia syyhyttäisi uusi kohde :)

    ReplyDelete