MY TWO CENTS ABOUT BUYING CLOTHES


Nämä kuvat on otettu Venetsiassa, jossa kävimme elokuisella lomamatkallamme. Poikkeuksellisen lempeä sää helli meitä ja paikka oli positiivinen yllätys, mutta kaupungista lisää myöhemmin, sillä tänään mielessäni ovat vaatteet!

Kun päätin alkaa karsimaan tavaroitani ja vähentämään kulutusta, vaatteet olivat ensimmäisenä listallani. Olen ostanut niitä lähinnä sitä haaveiden tulevaisuutta varten, jossa minulla on niille käyttöä, jossa itseasiassa mahdun niihin ja jossa ihmiset ihailevat erehtymätöntä tyylitajuani. On selvää, että sitä tulevaisuutta saa odotella, joten olen päättänyt pärjätä jatkossa suunnilleen sillä, mitä minulla nyt on. Mutta mitä minulla oikeastaan on?

Päätin laskea jokaikisen vaatteeni. Jätin pois ainoastaan alusasut ja ulkotakit. Laskin myös paljonko olin kuluttanut rahaa niihin. Tulos: 1550 euroa, 106 vaatetta. Kuluttajatutkimuslaitoksen mukaan nainen pärjää 88 vaatteella, joten selkeästi minulla on niitä yli tarpeen.Ensiajatus oli ryhtyä ostolakkoon, mutta kuten ihmedieetit, sellaiset eivät ole pysyvä ratkaisu ongelmaan. Päätinkin haastaa itseni siinä, että jatkossa ostan vain muutaman vaatteen vuodessa käytössä kuluvien tilalle, ja nekin mielellään second hand-ostoksina tai kestävällä tavalla tuotettuina, laadukkaina yksilöinä. Tällä hetkellä vaatekaapissani on vielä paljon ketjuliikkeiden vaatteita, mutta en ole ihan varma kuinka paljon haluan enää jatkossa tukea halpatuotantoa. Siispä luovuutta kehiin ja hyödyntämään päätä asujen valinnassa lompakon sijaan!

Jakku / Bik Bok 
Mekko / Thaimaasta
Laukku / DKNY
Ballerinat / Pariisista

No comments