HELPPO HOUSE BURGER


Tämä superhelppo annos on versioitu yhdestä Morrison's-ravintolan burgerista, jota syön aina kymmenen euron tarjouspäivinä ja joka on hyvää, rehellistä mättöruokaa. Siis kaikkea muuta kuin mitä minun pitäisi syödä. :D Hyvä makucombo, mutta ei turhaa kikkailua. Katkaravut sopivat hyvin yhteen bearnaise-kastikkeen kanssa, vaikka sitä ei virallisesti äyriäisille ole tarkoitettukaan. Kylkeen rapeaksi paistettuja bataattiranskalaisia, vähän majoneesia ja lasi kylmää colaa. Enjoy! 

House Burger & Bataattiranskalaiset

Hampurilainen:
Hampurilaispihvi ( oman maun mukaan valmistettu!)
Hampurilaissämpylä
15-20 katkarapua
Bearnaisekastiketta 50-100 gr 
Punasipulia
Tomaattia
Salaattia

Bataattiranskalaiset:
1 iso bataatti per kaksi syöjää
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Paprikamaustetta

Kurkkumajoneesia

Kuori ja leikkaa ensiksi bataatti mahdollisimman tasapaksuisiksi siivuiksi. Pese ne vedellä ja kuivaa huolellisesti, näin saat pois ylimääräistä tärkkelystä ja ranskalaisista tulee paistaessa rapeampia. Laita ranskikset esim. kulhoon ja kaada sekaan hieman öljyä missä pyörittelet ne. Sitten mausta makusi mukaan - suolaa voi käyttää reilustikin taittamaan bataatin makeutta. Paista ranskalaisia pellillä 225 asteessa noin 30 minuuttia - siihen asti kunnes ovat kypsiä. Voit vielä lisätä suolaa paistamisen jälkeen jos tarvitsee. Ranskisten ollessa uunissa voit valmistaa pihvit pannulla, sulattaa katkaravut ja viipaloida tomaatin ja punasipulin. Sitten vain kokoamaan burgereita: Bearnaisekastiketta kuuluu olla runsaasti ja katkaravut sekoitetaan siihen mukaan, sen jälkeen se levitetään pihvin päälle. Ranskalaisia varten voi tarjolle laittaa dippikulhoon vielä kurkkumajoneesia tai vastaavaa. 

Ja sitten vain herkuttelemaan!

1 comment

  1. Kadotin blogisi, kun osoite vaihtui. Luulin sinun lopettaneen bloggailun kokonaan. No etpä ollutkaan, blogi löytyi sattuman kaupalla, kun hain uutta luettavaa! Jee! Nyt laitan osoitteen visusti talteen, etten enää kadota. Sinulla on kaunis koti ja mukavia postauksia lifestylestä ja muusta.

    ReplyDelete