DIY - SISUSTUSTAULUT

February 11, 2016

Karttataulut ovat olleet jo pitkään vakionäky sisustuksessa ja suuren suosion saavuttaneen Mapiful-palvelun myötä ihmisillä on ollut mahdollisuus saada jotain muutakin kuin Manhattanin kartta seinälleen. Mikäs sen parempaa kuin kartta jostain itselleen tärkeästä paikasta! Ihmiselle jolla on jo kaikkea, tällainen taulu voi olla täydellinen lahja ja siitä sainkin idean vanhempieni taannoiseen joululahjaan.

Tarkoituksenani oli ensin tilata taulu valmiina, mutta lopulta päätin, että itse tekemällä säästää ja ryhdyin tuumasta toimeen. Helpommin sanottu kuin tehty; tähän meni varmaankin 8 tuntia raakaa työt ja kuvankäsittelyä. Kartta piti koostaa yli 60 pienemmästä kartanpalasta joista manuaalisesti poistin tiennimet, lopuksi editoiden kartan värejä; alunperin se oli harmaa! Lopuksi fonttien valitseminen ja sitten lähetin tiedoston korkearesoluutioisena printattavaksi. Julisteen kooksi tuli 50 x 70 cm ja kuvanlaatu oli onneksi huipputarkka. Vanhemmat olivat erittäin ilahtuneita lahjastaan!Pienempi puhdetyö oli Marrakech-printti, jonka tein lähinnä kokeilemisen ilosta nähdessäni vastaavia printtejä eri paikoista, minusta sen kaupungin nimi näyttää hyvältä kirjoitettuna, paljon paremmalta kuin vaikka Paris...! ;)  Fonteilla leikkiminen on hauskaa mutta ei niin helppoa kuin luulin, monta asiaa pitää huomioida että tulee juuri halutun näköistä jälkeä. 


Harrastaako joku muukin tee-se-itse-printtejä? :)

12 comments

 1. Hyvä idea ja hyvältä näyttää! Tässäpä uusi idea toteutettavaksi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla12 February 2016 at 02:21

   Kiitos! :)

   Delete
  2. Reply
 2. Jessica / UusiHirsitalo12 February 2016 at 03:26

  Vautsi, mageet! :) Itse tein lastenhuoneen seinälle DIY taulut laulujen sanoista. Meni niihin aikaa mutta säästin 100€ kun tein itse, kuin että olisin ostanut ne <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla12 February 2016 at 04:50

   Jos vain osaa tehdä itse, niin siinä säästää pitkän pennin...! Teillä on ihana sisustus kaiken kaikkiaan, kun blogiasi katsoin. :)

   Delete
  2. Reply
 3. Tosi upeita! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla12 February 2016 at 04:50

   Kiitos!

   Delete
  2. Reply
 4. Ihania tauluja ja tosi kivoja kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla12 February 2016 at 15:24

   Kiitos paljon :)

   Delete
  2. Reply
 5. Kaisa J - Koti-ikävä17 February 2016 at 02:19

  Wau, hienoja! Minulle oli suunnitelmissa myös tehdä tuon tyyppinen karttajuliste, koska Mapifulista ei saanut sen kokoisia kuin olisin tarvinnut. No, koska arvasin, että kartan kokoamisessa olisi hurja työ (ja olisin halunnut tehdä kolme), päätin hieman oikaista ja jättää kartan kokonaan pois ja mennä ihan vaan tekstijulisteilla.
  Minun printtini voit nähdä täällä: Koti-ikävä: Kolme kovaa eteisessä

  Ihailen kyllä työtäsi kun olet jaksanut kartan käsitellä. Ja lopputulos on ihan huikean hieno!

  (Tajusin juuri muuten myös, että blogiemme nimetkin hieman viittaavat toisiinsa. Olen pahoillani siitä. Tarkoitukseni ei ole ollut plagioida, vaan kyse on silkasta sattumasta. Löysin blogisi ihan vasta.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla18 February 2016 at 01:19

   Kiitos! Sinun huikean ihanat printit ehdinkin jo nähdä Moderni ja skandinaavinen sisustus-ryhmässä fb:ssä, taisin niistä tykätäkin.

   (ja eikä kyllä viittaa, on sulla ihan oma nimi! Kun suomen kielessä on kovin rajallinen määrä matkailuun ja sisustukseen liittyviä sanoja ja blogeja on satoja tuhansia, niin vähän väkisinkin samaa rinkiä me kaikki nimiasioissa kierretään. :) )

   Delete
 6. Moi ihana! Luomuksesi on aivan upea, saat olla ylpeä siitä. :) Minua alkoi myös kiinnostamaan mahdollisuus välttyä 60 dollarin hinnalta kartan kanssa, joten tulin utelemaan, mistä kartoista olet koonnut tuon sinun karttasi? Jostakin kaupunkien karttapalveluiden, Googlen vai kenties jostain ihan muusta? Joka tapauksessa tuo on ihan huippuhieno!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla7 February 2017 at 11:19

   No voi kiitos <3 Nyt täytyy sanoa etten muista mitä karttapalvelua käytin, mutta se löytyi kyllä googlesta hakemalla maps-sanalla tai jotain...lisäksi editoin sitä todella rajulla kädellä, eli aikalailla mikä tahansa kartta käynee jos vain jaksaa photoshopilla vääntää. :)

   Delete
  2. Reply
Add comment