ASUNNON KUVAAMISESTA


Kun mietimme asunnon laittamista myyntiin, päätimme ensin ottaa kuvat itse, olihan meillä kuitenkin hieman näkemystä kuvaamisesta ja ihan hyvä kamerakin. Katseltuamme muiden ilmoituksia onneksi päädyimme lopulta otattamaan kuvat ammattilaisella, ja pakko myöntää, että se kannatti. Kunnon kalustolla kuviin sai valoa ja kirkkautta harmaanakin kuvauspäivänä, toisin kuin meidän omalla Olympuksellamme. Tässä postauksessa jaan parhaat otokset kanssanne ja paitsi muistelen omaa historiaani tämän asunnon kanssa, pohdin myös asuntokuvaamista eri näkökulmista. 

Yllä oleva kuva muuten on lempinäkymäni asunnossa - siitä näkee melkein kaikkialle ja en ikinä kyllästy ihailemaan makuuhuoneiden paksuja oviaukkoja; sisäseinätkin ovat tiiltä tässä asunnossa, mikä tuo sellaista kivaa kivitalon fiilistä. Muistan tätä asuntoa ostaessamme katsoneeni heti, että olohuoneeseen saa hyvin ison ruokapöydän. Toinen mihin rakastuin, oli olohuoneen ikkunaseinä, sillä patteria lukuunottamatta se on lähes pelkkää lasia. Asunnossa on muutenkin isot ikkunat, mikä saisi olla yleisempi standardi suomalaisissa kodeissa! Valoa saa niin vähän puolet vuodesta...


Eteisen liitutaulukaappia jään kaipaamaan, ja voi olla että teen siitä jonkinlaisen variaation seuraavaankin asuntoon. On ollut hauskaa kirjoitella ylös paikkoja joissa on käynyt, joskin listan päivitys tahtoo aina jäädä!


Keittiön välitilan slammasin laastilla, ja siitä tuli omaan silmään todella kiva. Kohdevalaistus saa pinnan näyttämään elävältä, ja se sopii mielestäni kokonaisuuteen paljon paremmin kuin alkuperäinen, kirkkaansininen mosaiikki. Jos saisin itse suunnitella keittiön, se olisi erilainen, mutta kyllä tähänkin omalla tavallaan ehti kiintyä.


Kylpyhuoneen pintaremontista olemme ihan ylpeitä. Ostaessamme asunnon kylppäri oli teknisesti täysin kunnossa, mutta pinnoiltaan vanhentunut; puupaneelikatto, marmorikuvioitu ysärilaatta seinässä, kulahtanut peilikaappi ja repsottava muovinen suihkuseinäke - tiedätte mitä tarkoitan. Uusimme kaikki kiintokalusteet, lisäsimme suihkuseinät ja maalasimme seinät sekä katon. Kylppäri raikastui siitä huomattavasti, ja jos jotain tästä saan viedä mukanani, niin oivalluksen siitä, että neliöitä tärkeämpää on hyvä suunnittelu. Vaikka kylpyhuone on mikrokokoa, on jo pelkkä suihkutila juhlavan kokoinen. Jos voisin, siirtäisin tämän pohjan myös seuraavaan asuntoon.


Näitä kuvia katsellessa en voi olla ajattelematta, että asunnon kuvaaminen myyntiin tuottaa kuitenkin hyvin erilaisen lopputuloksen ja erilaisen tunnelman kuin ns. blogi/-lehtikuvaaminen. Myyntikuvissa tärkeintä on saada selkeä kuva tiloista ja kokonaisuudesta, mutta laajalla kuvakulmalla otetuissa otoksissa tunnelma kyllä kärsii. On jopa raskasta katsoa kerralla liian suurta aluetta, sillä pidän enemmän yksityiskohdista ja maltillisemmista otoksista, joissa esitellään kerrallaan huoneen yksi osa-alue. Hyvän sisustuspostauksen flow meneekin yleensä niin, että pala palalta rakennetaan sitä kokonaiskuvaa, ja yksi otos koko huoneesta riittää. Aina sitäkään ei tarvita. Ja kääntäen, myynti-ilmoituksissa taas kuvat irrelevanteista yksityiskohdista lähinnä hämmentävät potentiaalista ostajaa: Miten ostopäätökseeni vaikuttaa lähiotos kukkavaasista, tai harkiten asetellusta leikkuulaudasta ja keittiöpyyhkeestä? Eiväthän ne edes tule asunnon mukana! Myönnän toki, etten ole myynnin ammattilainen niin en voi mennä täysin vannomaan, etteivätkö ne jollekin voisi toimia.

Tällaisia mietteitä siis, niiden myötä toivotan kaikille hyvää viikonlopun alkua! Itse vietän sen todennäköisesti pohtien asuntoasioita...:)

8 comments

 1. Hyvältä näyttää <3 Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Vaaleanpunaisesta hirsitalosta tänne löysin ja pidän näkemästäni. Millä maalasitte kylppärin seinät? Meillä toinen kylppäri remontoimatta ja siellä on juurikin ysärilaatat seinissä :). Tosin lattia on siellä vielä kamalampi, mutta sille täytyu keksiä jotain muuta kuin maalia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kun jätit kommenttia! Me maalasimme seinät Ronseal-kaakelimaalilla, kaksi vai kolmeko kerrosta vedin niin pinnasta tuli tarpeeksi peittävä. Ronsealilla on saumakynä erikseen, mutta se tarttuu saumoihin aika huonosti, joten kannattavampaa oli maalata saumatkin suoraan siinä telatessa, se on pysynyt hyvin. K-rauta myy nykyään ymmärtääkseni myös laattalattioille sopivaa maalia, sieltä kannattaa kyllä kysyä jos lattia käy liian kamalaksi katsella...:)

   Delete
 3. Kauniita kuvia. Tuo keittiön välitilan slammaus kiinnostaisi, meille joku kummallinen halusi tumman mosaiikin rakennusvaiheessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitten slammailemaan vaan, se on yllättävän helppoa ja laasti kuivuu sen verta hitaasti, että ehtii rauhassa työstää pinnan mieleisekseen. :)

   Delete
 4. Todella upea koti ja ihana värimaailma <3

  ReplyDelete