TULIAISIA MAROKOSTA

January 22, 2016

Terveiset Marokosta! Uuden vuoden jälkeen karkasimme talvilomalle Pohjois-Afrikkaan, ja takaisin ei tarvinnut tulla tyhjin käsin. Marrakechin sokkeloisilta kujilta löytyi kaikkea kotiin mitä voi toivoa, ja vähän enemmänkin. Tinkimisessä olen edelleen huono, sillä en pysty ymmärtämään miten edullista kaikki siellä on - maksoin tästä kaikesta noin 70 euroa, eli aivan liikaa! Suomessa tosin lasku olisi yli kolminkertainen, joten jotain voittoa sentään tehtiin.

Matkasta kerron myöhemmin erikseen, näimme ja koimme paljon kaikenlaista - niin hyvässä kuin pahassa - mutta ensiksi tuliaisten kimppuun!Ostimme perinteisiä hammamissa käytettäviä fouta-pyyhkeitä, jotka näyttävät jopa skandinaavisilta, ja kuivaavat nopeasti. Myyjä lupasi, että käytössä pyyhe vain pehmenee, katsotaan miten käy!

Tarjotin oli hieman kolhiintunut ja elämää nähnyt, mutta ihastuin siihen välittömästi. Marokossa myydään paljon metallitarjottimia uudistuotantona, mutta hillittömän kiiltävät ja täydelliset esineet eivät minua sytyttäneet, vaan tämä, vähän nuhjuisempi yksilö.


Olin ostanut jo Suomesta TineK:n kaksi harmaata kulhoa, ja halusin niille kaverit. Lähes identtiset mustat kulhot löytyivätkin eräästä kojusta, ja lisäksi ostin pari pienempää kulhoa. Isosta laakeasta vadista tingin varmaan puoli tuntia, kunnes vihdoin kannoin sen ulos kympillä. Liikaa maksettu, mutta ehkä kukkaroni kestää sen. ;)Lopuksi vielä iso, harmaalla kuvioitu kaunis kulho. Jotain hypnoottista näissä kuvioissa on, voisin vain ihailla niitä ja miettiä samalla, miten vakaalla kädellä tekijät ovat ne taiteilleet.

Jälkikäteen ainoa mikä ostoksissani harmittaa on se, etten ostanut enempää. Muutama pari pyyhkeitä lisää, pompom-peite, nahkainen pouffi...ehkä halusin alitajuisesti jättää itselleni tekosyyn lähteä vielä joskus uudelleen matkalle? 

10 comments

 1. Aivan ihastuttavia tuliaisia! Kelpuuttaisin omaankin kotiin... Pitääköhän lähteä Marokon reissulle ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla3 February 2016 at 12:14

   Kannattaa lähteä! Matkat eivät hirveästi maksa ja eläminen siellä on halpaa. :)

   Delete
  2. Reply
 2. Oo, ihania tuomisia! Olen pikkuisen kateellinen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla3 February 2016 at 12:13

   Jos lohduttaa yhtään niin harmikseni huomasin lasitteen kärsineen noissa kulhoissa sen verran, että ei niitä oikein voi ruokailuun käyttää! Ei tosin haittaa itseäni, kun halusin ne oikeasti vain pitääkseni niitä esillä vitriinikaapissa (jota minulla ei vielä ole...:D)

   Delete
  2. Reply
 3. Mäkin haluan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla3 February 2016 at 12:12

   Minäkin haluaisin vielä lisää...:D

   Delete
  2. Reply
 4. Sofia // Hyvinvointia nyt!31 January 2016 at 10:38

  Upeita, uniikkeja löytöjä! Itse pidän erittäin paljon erikoisemmista ja sievistä astioista, joissa on jonkinlaista erikoista kuviointia tai vanhanaikaista fiilistä. Näitä tuleekin metsästettyä eri kierrätyskeskuksista! Marokko oli varmasti upea kokemus, itsekin haaveilen matkustavani kyseiseen paikkaan joskus, mutta puolisoa pitäisi vielä suostutella lähtemään pelottavaan Afrikkaan... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla3 February 2016 at 12:12

   Kierrätyskeskuksista ja kirppiksiltä voi tehdä kyllä upeita löytöjä! Itse en ikinä onnistu siinä, sinä ja muut innokkaammat ovat varmaan aina ehtineet apajille ensiksi...:D Kannattaa Afrikka kyllä kokea ainakin joltain osin, eli miestä suostuttelemaan vaan, Marokko on oikeasti tosi turvallinen kohde aloittaa...

   Delete
  2. Reply
 5. Todella upeita matkakuvia sulla! Ja ihanat tuliaiset <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla17 October 2016 at 11:33

   Eikös olekin! Olisi pitänyt ostaa vielä lisää, mutta ehkä ensi kerralla....kiitos kauniista kommentista! :)

   Delete
  2. Reply
Add comment