PALUU TAUOLTA & KUULUMISIA

Palaanpa "blogihaudan" takaa kummittelemaan sopivasti näin halloweenina, sillä taukoa ehti kieltämättä jo syntyä! Sille on kuitenkin melko hyvä syy: kaiken aikamme ja energiamme on vienyt uuden kodin etsintä!

Nyt se alkaa olla varmaa, että tästä kodista on aika siirtyä eteenpäin, ja oleme visioineet jo mahdollisuuksiamme, budjettia, tehneet listoja suosikkokohteista ja tietysti käyneet iltapäivisin ja viikonloppuihin tutustumassa niihin. Huomisenkin ohjelma on selvillä, asuntonäyttöjä luvassa. ;) Kriteerit ovat kovat, mutta lopultahan asunto tulee valittua fiiliksen mukaan. Kyllä sen vaan tuntee, kun astuu tulevaan kotiinsa. Niin meille kävi tämänkin kanssa!

Nyt kun tulevan kodin etsimisest√§ on tullut konkreettista, samalla olen joutunut tekem√§√§n pient√§ itsetutkiskelua, sill√§ se, miten ja miss√§ asumme, kertoo meist√§ yll√§tt√§v√§n paljon. Viel√§ vuosi sitten voisi sanoa, ett√§ suorastaan ihannoin kaupunkiel√§m√§√§, ja kaipasin joskus jopa keskustaan asumaan, mutta se ei ollut oikeasti minua. Min√§ olen perusluonteeltani erakko, joka kyll√§ viihtyy muiden seurassa, mutta kaipaa lopulta eniten omaan rauhaan vet√§ytymist√§. Mieheni on samanlainen, joten sovimme hyvin yhteen! T√§n√§ vuonna olemme matkoillamme olleet melkein pelk√§st√§√§n luonnossa liikkumassa, ja en ole pitk√§√§n aikaan ollut onnellisempi kuin istuessani Utahin er√§maassa intiaanien raunioiden √§√§rell√§, tai makoillessani Alpeilla kilometrien korkeudessa. Suomessakin olemme joka viikko nauttineet l√§hiseudun ulkoilureiteist√§, ja miss√§√§n muualla en tunne itse√§ni niin rentoutuneeksi ja kotoisaksi kuin luonnossa, katsellen sen kauneutta ja kuulostellen sen hiljaisuutta. T√§m√§n tosin ei pit√§isi olla minulle mit√§√§n uutta, sill√§ jo nuorena saatoin k√§yd√§ 5-6 kertaa viikossa luonnossa ratsastamassa, joskus tuntienkin mittaisia lenkkej√§. Onneksi minulla on edelleen mahdollisuus nauttia siit√§, sill√§ ensimm√§inen oma hevoseni on edelleen hyv√§kuntoinen ja jaksaa mainiosti rennot mets√§lenkit. :)

Näistä pohdinnoista johtuen etsinnässä on omakotitalo luonnon keskeltä, ja päätimme, että tarvittaessa olemme myös valmiita muuttamaan vähän kauemmaksi mikäli se auttaa meitä saamaan unelmiemme talon. Lähempääkin löytyisi, toistaiseksi jarruna on vain ollut allekirjoittaneen hulppeat unelmat, joita pitää ehkä editoida realistisemmiksi...(lasiset seinät 5 metriä korkeassa olohuoneessa, joista avautuisi hulppeat näkymät karuun mutta valoisaan mäntymetsään kansallispuiston kupeessa...)

Toisaalta, pit√§√§h√§n sit√§ tyt√∂ll√§ unelmia olla! 


Kuvassa vähän esimakua työhuoneen uudesta ilmeestä, ja on muuallakin kodissa pientä muutosta tapahtunut, yleisilme vaihtunut talvisempaan. Niistä lisää lähipäivinä!

2 comments

  1. $("#header h1").fitText(1.2, { minFontSize: '24px', maxFontSize: '50px'});