SISUSTUSOSTOKSILLA RAUMALLA

Meille on tullut tavaksi käydä pienen kaveriporukan kesken vuosittain Raumalla, missä eräs ystäväpariskuntamme asuu. Viikonlopun aikana ehtii vaihtaa kuulumiset ja käyttää yksi iltapäivä Vanhan Rauman kiertelyyn. Odotan reissua aina innolla, sillä Raumalla on mielenkiintoisia sisustusliikkeitä ja monessa on panostettu merihenkisyyteen, mikä tietysti sopii hyvin kaupungin tunnelmaan.

Vaikka Rauman moni mieltää kesäkaupungiksi, niin kannattaa sinne mennä loppuvuodestakin, etenkin joulun alla kaupunki muuttuu tunnelmalliseksi toreineen ja valoineen! Varteenotettava vaihtoehto siis myös pääkaupunkiseudun asukeille, jos kaipaa vaihtelua Porvoo-visiiteille. ;) Sisustusliikkeet ovat keskittyneet melko pienelle alueelle, ja monissa liikkeissä myydään sekä vaatteita että kodintuotteita. Listan kaikista liikkeistä löydät täältä. Joskus voit törmätä myös pop-up-liikkeeseen tai ulkoilmakirppariin, näitä ei kannata ohittaa! Sisustus Ideassa Kuninkaankadulla kannattaa vierailla, sen valikoimista löytyy monenlaista merkkituotetta, joista mainittakoon mm. Gant, Lexington, By Nord ja Missoni. Esillepano on kaunista ja joskus siellä on hyvin tuotteita alennuksessa, jolloin voit tehdä löytöjä lempimerkiltäsi.

Oma suosikkini kuitenkin on Sisustustalo Kodinonni, joka sijaitsee vanhan kauppatorin kulmalla ja jossa saan aina hirveän inspiraatiohepulin kauniita esillepanoja katsellessani: valikoimassa on yhdistelty rennosti modernia ja rustiikkia kokonaisuuden ollessa kuitenkin maanläheinen ja skandinaavinen. Pidän siitä, jos liike pystyy tarjoamaan vähän jokaiselle jotain ja olemaan silti harmonisen näköinen! Kannattaa käydä liikkeen blogissa ihastelemassa myymälän syysilmettä ja uutuuksia.

Aivan erityisesti minua ilahduttavat Kodinonnen uniikit tuotteet: itse suunnitellut ja tehdyt Rauma-aiheiset tekstiilit, joihin kuuluu erilaisia tyynynpäällisiä ja keittiöpyyhkeitä. Nähtyäni ne tiesin heti, että tällainen on saatava matkamuistona kotiin ja pohdin pitkään eri vaihtoehtojen äärellä. Voiton vei valkoisesta pellavakankaasta tehty tyynynpäällinen, jossa kuviointina on Rauman koristeellisia vanhoja ikkunoita eri kaduilta. Taidokkaat kuvat on piirtänyt liikkeen omistaja, ja menekkiä kuulemma on - en ihmettele!

Olen sovitellut kotona tyynyä jo moneen paikkaan ja tällä hetkellä se on makuuhuoneen somistuksena, mutta uskoisin sen vaeltavan nyt syksyn aikana olohuoneeseen osaksi syyssisustusta. On mukavaa kun kodissa on niiden massatuotteiden lisäksi myös esineitä, jotka muistuttavat jostain reissusta, pienestä tai suuresta. Hyvin sopii Rauma-tyyny yhteen Marokosta ostetun vaasin kanssa. :)Tyynynpäällinen saatu blogiyhteistyön kautta. 

No comments