ALLERGINEN PINTERESTILLE


Olen viime viikkoina kahlannut läpi kymmeniä sisustuslehtiä ja kirjoja, merkiten ylös kiinnostavia ideoita ja oivalluksia sisustuksen tulevia muutoksia varten. Välillä selailu aiheuttaa ihan omienkin ideoiden syntymistä ja niitä olen sitten luonnoslehtiööni listannut. Lehtien selailu on rentouttavaa ja se toimii hyvänä taukona arjen kiireiden keskellä. Pinterestiäkin olen yrittänyt selailla, mutta se ei ole minun juttuni. Siellä on liikaa kuvia. Huono paikka ihmiselle jolla on vaikeuksia tehdä valintoja - mitä pinnaan, tuon vai tämän? Kumpi on kivempi, tämä vai tuo? Pelkkä ajatus Pinterestin käytöstä aiheuttaa minulle stressiä! Miten minä osaisin sieltä katsoa mitään, miljoonien kuvien seasta?

Vaikka aika olisi kuinka ajanut paperisen median ohi, niin kyllä lehdissä ja kirjoissa on vielä oma taikansa, on ihan eri fiilis lukea jotain mitä voit fyysisesti pitää kädessäsi ja ottaa mukaan vaikka riippumattoon lueskeltavaksi. Lehdessä on rajattu määrä juttuja, ja kuvien takana on tarina luettavaksi. Formaatti pakottaa hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan lukemisen pariin, toisin kuin netissä missä äkkiä tulee klikkailtua jo seuraavaan ja seuraavaan kuvaan, sivustoon, blogiin...siinä tulee äkkiä ähky ja ainakin itselläni nautinto katoaa. Blogeja onneksi tykkään katsella, sillä niihin on nykyään panostettu jo melkein enemmän kuin lehtiin ja niissä on sitä asiaakin kuvien ohella. Tutun blogin pariin on myös mukava palata, koska tiedän mitä odottaa - vähän sama asia kuin lehtitilauksessa, Plazassa on tietyntyylisiä juttuja ja Divaanissa tietyntyylisiä. Se on muuten kurjaa kun Divaani lopettaa, ostin viimeisen numeron ja jään kaipaamaan...oli ihan lempilehteni.

Olisi hauska tietää, onko joku muukin vielä "vanhan liiton" kannattaja metrin korkuisine lehtipinoineen vai olenko yksin Pinterest-allergiani kanssa. :D

2 comments

  1. $("#header h1").fitText(1.2, { minFontSize: '24px', maxFontSize: '50px'});