ALLERGINEN PINTERESTILLE

September 10, 2015

Olen viime viikkoina kahlannut läpi kymmeniä sisustuslehtiä ja kirjoja, merkiten ylös kiinnostavia ideoita ja oivalluksia sisustuksen tulevia muutoksia varten. Välillä selailu aiheuttaa ihan omienkin ideoiden syntymistä ja niitä olen sitten luonnoslehtiööni listannut. Lehtien selailu on rentouttavaa ja se toimii hyvänä taukona arjen kiireiden keskellä. Pinterestiäkin olen yrittänyt selailla, mutta se ei ole minun juttuni. Siellä on liikaa kuvia. Huono paikka ihmiselle jolla on vaikeuksia tehdä valintoja - mitä pinnaan, tuon vai tämän? Kumpi on kivempi, tämä vai tuo? Pelkkä ajatus Pinterestin käytöstä aiheuttaa minulle stressiä! Miten minä osaisin sieltä katsoa mitään, miljoonien kuvien seasta?

Vaikka aika olisi kuinka ajanut paperisen median ohi, niin kyllä lehdissä ja kirjoissa on vielä oma taikansa, on ihan eri fiilis lukea jotain mitä voit fyysisesti pitää kädessäsi ja ottaa mukaan vaikka riippumattoon lueskeltavaksi. Lehdessä on rajattu määrä juttuja, ja kuvien takana on tarina luettavaksi. Formaatti pakottaa hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan lukemisen pariin, toisin kuin netissä missä äkkiä tulee klikkailtua jo seuraavaan ja seuraavaan kuvaan, sivustoon, blogiin...siinä tulee äkkiä ähky ja ainakin itselläni nautinto katoaa. Blogeja onneksi tykkään katsella, sillä niihin on nykyään panostettu jo melkein enemmän kuin lehtiin ja niissä on sitä asiaakin kuvien ohella. Tutun blogin pariin on myös mukava palata, koska tiedän mitä odottaa - vähän sama asia kuin lehtitilauksessa, Plazassa on tietyntyylisiä juttuja ja Divaanissa tietyntyylisiä. Se on muuten kurjaa kun Divaani lopettaa, ostin viimeisen numeron ja jään kaipaamaan...oli ihan lempilehteni.

Olisi hauska tietää, onko joku muukin vielä "vanhan liiton" kannattaja metrin korkuisine lehtipinoineen vai olenko yksin Pinterest-allergiani kanssa. :D

2 comments

 1. Heippa! Tulinpa kurkistamaan sinunkin blogia ja tosi mukavalta näyttää! Jään sitä seurailemaan :)

  En usko että olet ainokainen Pinterest-allergian kanssa, vaikka itse lukeudunkin Pinterest-riippuvaisiin :D Mutta siellä kieltämättä tulee vain laitettua se itseä kiinnostava juttu talteen ilman että siihen sen kummemmin palaisi enää.

  Lehdet ovat siis edelleen pop! Mikäs sen mukavampaa kuin istuskella sivuja selaillen ja samaan juttuun voi palata usemman kerran kun ne lempparilehdet on hyvässä tallessa. Tosin Minimalismipelin myötä hävisi meiltä hurja määrä lehtiäkin ;) Mutta vaikka Divaani loppui niin onneksi kiinnostavia lehtiä löytyy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna / Kotona ja kaukomailla17 September 2015 at 06:51

   Kiitos! :)

   Pinterestissä tosiaan on se, että suurimmalla osalla ihmisistä on tuhansia pinejä, ja jos itsellänikin olisi sellainen määrä, en varmaan samaa kuvaa kahta kertaa tulisi katsoneeksi. Lehdet ovat kyllä tilaa vieviä, mutta karsinaa tehdään meilläkin, kerran vuodessa selailen kaikki läpi ja ei-inspiroivat yksilöt saavat lähteä kerrätykseen. Siinä samalla tulee huomattua miten makukin muuttuu: muutaman vuoden takainen lempilehti ei välttämättä tänään enää puhuttelekaan. Tai sitten se on muuttunut vain entistä ihanammaksi. ;)

   Delete
  2. Reply
Add comment