PIENI KYLÄ TOSCANASSA

Jos Toscanassa ehtii käydä vain yhdessä paikassa, kannattaa vierailla Pienzassa. Tämä Unescon maailmanperintökohde on juuri sopivan kokoinen pieni kylä, jonka ehtii ottaa päivässä haltuun, sen kulttuuriaarteisiin ja renesanssiajan rakennuksiin tutustuen. Samalla saa annoksen kauneinta toscanalaista maalaismaisemaa. Pienza on muuta ympäristöään korkeammalla, ja mikään ei ole parempi tapa viettää iltaa, kuin herkutella toscanalaisella ruoalla samalla ihaillen auringon kultaamia peltoja ja niitä reunustavia sypressipuita.

Pienzasta vain 13 kilometrin päässä sijaitsee Montepulcianon komea kukkulakaupunki, joka on ehkä upeimman näköinen kauempaa ihasteltuna: illansuussa kaupungin valot syttyvät ja näkymä on kuin sadusta.

Mikäli Toscanassa aikoo yöpyä, ainoa oikea vaihtoehto on agriturismo: useimmiten luksustasoista majoitusta tarjoavat maatalot, joissa voit asua vanhassa kartanossa tai maalaistalossa, ja nauttia auringonotosta uima-altaalla. Isommat tilat tarjoavat monipuolista oheistoimintaa, mm. ratsastusta.

No comments