INSPIRAATIOTA ASUNTOMESSUILTA


Piipahdimme Vantaan asuntomessuilla heti niiden avauduttua hakemassa inspiraatiota omaan kotiin - tai tulevaan sellaiseen. Mehän pähkäilemme päivittäin sitä, että jäädäkö nykyiseen, remointoidako sitä, rakentaako uusi vai ostaako vanha. Jokaisessa vaihtoehdossa on puolensa, ja peli on niin tasan, ettemme vielä ole päässeet aivoituksistamme selville. Tämän vuoden puolella olisi kuitenkin päätöksiä tarkoitus tehdä, joten muutoksia luvassa!

Se mitä messuilta joka kerta haemme, on ideoita kompakteihin ja tehoneliöisiin asuntoihin. Siltä osalta Vantaan tarjonta oli hienoinen pettymys, sillä suurin osa taloista oli valtavan kokoisia, 150-200 m2. Viime vuonna Jyväskylässä näimme monta alle sadan neliön taloa joissa oli osoitettu, että pieneenkin tilaan saa toimivan kodin perheelle eikä aina tarvitse olla sitä valtavaa kartanoa.

Keskityimme siis enimmäkseen nauttimaan sisustuksista ja pienistä ideoista kussakin kodissa, mutta yksi paikka oli itselleni ylitse muiden - Sato Studiokoti! Sellaisia tehoneliöitä en ole ennen nähnytkään, sillä vaikka asunnon 15,5m2 pinta-ala antaisi muuta ymmärtää, niin koti oli tilava, valoisa ja tyylikkäänkin näköinen. Parasta oli askeleella korotettu nukkumaparvi, minne veivät valaistut vähäeleiset portaat. Olisi tehnyt mieli jäädä sinne nukkumaan!
En voinut olla miettimättä, että jos 15,5 neliöön saa mahtumaan tällaista, mitä mahtuisikaan vaikka 100 neliöön samalla ideoinnilla? Ehkä tämä on lama-ajan maltillista ajattelua, mutta toisaalta olen aina viihtynyt kotoisissa tiloissa, enkä halua maksaa turhista neliöistä. Uin vastavirtaan perinteisessä suomalaisessa ajattelussa, jossa kuuluu käydä töissä jotta voi maksaa seiniä seuraavat 30 vuotta. :DStudiokotitunnelmat saivat jatkoa asuntomessujen oheiskohteesta, Loft-kodeista jotka toivat tuulahduksen Manhattanilta. Raakatilana myytävät asunnot sopivat sellaiselle joka haluaa päättää asuntonsa pinnoista ja kiintokalusteista itse, ja asunnoissa on myös mahdollista rakentaa myöhemmin lisää seiniä tai lattiapinta-alaa yläkertaan, joten asunnot ovat hyvin muuntuvia. Tämänkin idean taidan napata tuleviin koteihini, sillä tilojen muuntelumahdollisuus on jo jälleenmyynnin kannalta tärkeää, saati sitten oman asuinmukavuuden. Talovalmistajista esim. Kastellilla on myös muunneltavaksi tarkoitettuja asuntomalleja.
No comments