CINQUE TERRE

Cinque Terre on italiaa ja tarkoittaa "viittä maata" - alue koostuu viidestä kylästä ja niitä ympäröivistä jyrkistä vuorenrinteistä, jotka 1800-luvulle asti eristivät kyläryppään muusta maailmasta. Nykyään alueelle on junayhteys ja autollakin perille pääsee. Tulijoita on sitä myöten paljon: aluetta kehutaan poikkeuksellisen kauniiksi ja mekin päätimme lähteä katsomaan, pitävätkö ylistävät sanat paikkansa!



Kylissä voi majoittua, mutta usein ne ovat täyteenbuukattuja tai kalliita; lähellä sijaitsee onneksi La Spezian kaupunki, jossa voi yöpyä huokeasti. Näin mekin teimme, ja autolla pääsimme nopeasti kyliin. Parkkipaikasta joutuu tosin maksamaan, enemmän kuin jos olisi mennyt junalla perille.

Mitä Cinque Terressä sitten voi tehdä? Yksi suosituimmista ajanvietteistä on kävellä kylästä kylään vuorenrinteillä kiemurtelevia vaellusreittejä pitkin. Mikäli patikointi ei kiinnosta, voi vain nauttia maisemista, kierrellä loputtomia sokkeloisia kujia pitkin, syödä hyvää ruokaa tai lähteä uimaan kivikkoisilta kallioilta kylien edestä. Turkoosinvärinen vesi hypnotisoi, mutta meidän vierailullamme oli ajoittain sateista eikä vesi vielä ollut niin lämmintä, että uiminen varsinaisesti olisi houkutellut. Päädyimme vain kiertelemään parissa ensimmäisessä kylässä, hyvä kunto edistää liikkumista sillä korkeuseroja on - mutta voi niitä ovien määriä pikkuisilla kujilla! Olisi tehnyt mieli kurkistaa jokaisesta sisälle ja katsoa, miltä asunnot sisältä näyttivät. Uskon, että sisältä ne olivat yhtä monimuotoisia kuin ulkoa päinkin.

Vietimme paikan päällä yhden iltapäivän, ja meille se riitti, mutta romantikko tai nautiskelulomaa haikaileva viihtyy paikan päällä varmasti useamman päivän! Paikka kannattaa ehdottomasti nähdä, ja mikäli maisemaan rakastuu, voi samantyyppistä mutta hieman erilaista lähteä hakemaan etelämmästä Amalfin rannikolta. Se on meidänkin tulevien kohteiden listallamme, sitä odotellessa...


 

No comments