DIY - KARTTAPALLOPitkään himoitsin sisustukseen mustavalkoista karttapalloa, mutta mokomat maksavat paljon ja säästeliäänä päätin tehdä sellaisen itse. Erivärisiä bulkkikarttapalloja (niitä, joissa kartta on liimattu paperisuikaleina miten sattuu pallon ympärille ja Alaska on kadonnut Aasia-suikaleen alle ) saa eri paikoista huokeaan hintaan, omani ostin Indiskasta muutamalla eurolla. Ja eikun kotiin työstämään!

Ensin spreijasin mattamustaa maalia palloon, etsin netistä tarkan kuvan maailmankartasta ja otin lyijykynän esiin. Oli monen tunnin homma piirtää oikeassa mittasuhteessa ja siistinä koko maailma nimineen, rajoineen kaikkineen! Samalla tuli kerrattua maantietoa kiitettävästi. Oltuani tyytyväinen lopputulokseen, kiinnitin työn hiuslakalla. Sain vinkin taidepuolen ihmisiltä, kuulemma hiuslakka ajaa saman asian kuin kalliit fiksatiivit. Lopuksi suojasin pallon ja maalasin hopeaspraylla jalustan.
Lakka on suojannut hyvin lyijykynän jälkeä, olen sormella koittanut hinkatakin sitä eikä se lähde mihinkään. Kuivalla liinalla kun pölyt pyyhkäisee pois niin pysyy koriste priimakunnossa.


6 comments

 1. siis wau! Tuo on magee :) Kauanko meni tekemiseen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pari tuntia maapallon kuviointiin ja spraylla maalaamisiin ja muihin oheistöihin n. tunti, eli 3 tunnin urakka. :)

   Delete
 2. Onpas hieno karttapallo! Tuollaisen minäkin voisin ottaa meille, kun en tykkää niistä värikkäistä.
  Tosin minun hermoilla ei varmaankaan tehdä tuollaista ;)

  ReplyDelete
 3. Nyt kyllä täytyy sanoa että LOISTAVA idea ja toteutus onnistunut täydellisesti. Selailin blogiasi ja tosi kauniilta näyttää kotisi <3 Lukijaksi jään.. Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa omaa blogiani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit ilahduttavat ja lukijaksikin saa alkaa =)

  ReplyDelete
 4. Ei vitsit miten hieno! Olet kyllä tehnyt mahtavan urakan.

  ReplyDelete
 5. Mikäli joskus luovut tästä komeudesta niin täällä olisi ostaja! :)
  [email protected]

  ReplyDelete